MORAKNIV ADVENTURE 2018, EN ”KICK OFF” INFÖR ÄVENTYRSSOMMAREN 2018

Alla har vi någon gång haft en sån i handen. Den är känd över hela världen, tillverkad i stål, oftast försedd med rött handtag. Självklart är det Morakniven det handlar om.

Morakniv Adventure 2018 närmar sig…

Just nu är det stor uppladdning inför årets kanske största händelse,  jag pratar givetvis om Morakniv Adventure 2018. Under fyra dygn, mellan 17-20 maj 2018, träffas entusiaster, friluftsfolk, slöjdare, knivnördar och deltagare från flera länder i Moraskogarna. Vi kommer att nätverka, knyta kontakter, slöjda och bara hänga tillsammans. Boendet blir i tält, tipi eller under tarp. Vi äter gott och tar oss an ny kunskap och erfarenhet från Morakniv och deras ambassadörer.

Ambassadörer visar sina färdigheter

I teamet bakom ambassadörerna finns bl a bushcraftprofilen och superkändisen Dave Canterbury, grundare av Pathfinder School och Self Reliance Outfitters, från USA. Canterbury, som under 2017 års äventyr visade och instruerade bland annat eldtekniker och fiskemetoder på ett lekfullt men inspirerande sätt.

Från Morakniv Adventure 2017

Dave Canterbury instruerar hur en passiv fiskfälla fungerar.

Även Västerbottens egen träslöjdskonstnär ”Surolle” eller Jögge Sundqvist som han egentligen heter, finns på plats för att inspirera och instruera i slöjdandets konst. Och så givetvis överlevnadsexperten Johan Skullman, en välkänd utbildare och föreläsare med imponerande erfarenhet från friluftslivet. Numera jobbar han som produktutvecklare för en rad stora tillverkare av friluftsutrustning.

2017 var första gången Morakniv Adventure gick av stapeln. Ett evenemang med hög nivå och kvalitet där deltagarna verkligen sattes i fokus.

Arrangören Morakniv hade verkligen lyckats skapa en känsla av familjär och trevlig stämning. Ambassadörerna satt tillsammans med deltagarna kring eldarna om kvällen och delade villigt med sig av sina erfarenheter. En mycket intressant del i äventyret var rundvandringen i fabriken där världens mest kända kniv tillverkas.

Vi fick följa hela processen från maskinen som stansar ut knivblad, genom hela härdnings och slipningsprocessen, val av skaft och eggskydd och till färdigpaketerad och leveransklar Morakniv.

Årets Morakniv Adventure 2018?

I år är dessutom förväntningarna enorma. Ska Morakniv Adventure 2018 toppa fjolårets evenemang som var i världsklass? Ja det återstår att se…

En sak är jag då säker på, vi kommer att ha fyra fantastiska dagar tillsammans. Det kommer bli många kära återseenden, och vi kommer få fina minnen för livet igen.

Mediatrycket var stort men mycket diskret, vilket var bra då vi inte märkte av det så mycket. Det filmades på dagarna och redigerades på nätterna för att snabbt ligga ute på Youtube direkt på morgonen efteråt. Här finns filmer från dag 1, dag 2 och dag 3 i korta drag.

Vill du se hela filmen gör du det på: Morakniv Adventure 2017

Just nu går jag igenom packlistor och planerar färdvägen ner till Mora. Det är bara tre veckor kvar nu. Första etappen blir att på onsdagen 16:e maj köra ner till min gode vän Johan i Mora och låna gästsängen där. Tidigt torsdagmorgon ansluter nästa vän, Jonatan från Gävle, och då är teamet komplett. Lik som ifjol genomför vi i år också äventyret ihop.

Vid lunchtid torsdagen den 17:e maj står vi ännu en gång tillsammans på Bjäkenbacken 4 i Mora, utanför fabriken där förmodligen världens bästa knivar tillverkas…

Äventyret kan börja!

 

 

2018-04-24T13:37:43+00:00